02-10-07

Humo Hans

MB1Het reclamebureau achter Humo heeft het vandaag wel verkorven bij mij, maar het boekje zelf niet. Mensen, zoals ik, die Hans Teeuwen absolute (stand-up comedy) top vinden, moeten vandaag gewoon naar de krantenwinkel snellen. Vandaag, 2 oktober, zit er namelijk een dvd bij de Humo voor maar €5,90. Ja, ik maak reclame, niet voor Humo maar voor Hans. Spek zijn kas!


Moest je nog nooit van dit stand-up genie gehoord hebben; U HEBT EEN GAT IN UW CULTUUR. Soit, dicht het gat en bekijk even het onderstaande filmpje:

14:06 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (2) | Tags: hans teeuwen, humo, dvd, comedy, humor |  Facebook |

24-09-07

Dummies.

De mensen van de Common Craft Show leggen de 2.0 newbies graag uit hoe je de verschillende nieuwe applicaties gebruikt. De bedoeling van deze filmpjes is de complexiteit van sommige tools tegen te gaan. Daarom leggen de youngsters in simpel engels uit hoe je het beste met de allernieuwste platforms omgaat. 

Lee en Sachi, de bedenkers van Common Craft, lanceerden al heel wat kortfilmpjes. Weet je niet hoe Wikis werken? Twijfel je nog aan je social networking skills? Of heb nog problemen met RSS

Hieronder maak je even kennis met Google Documents, het nieuwe dashboard voor jouw digitale leven. Of anders gezegd, de nieuwste tool van the Evil Empire:
  

19-09-07

404 advertising.

decoration

Iedereen kent wel de HTTP 404 error wanneer je naar een onbestaande pagina surft. Op Clo's 
bnox las ik een paar dagen geleden nog over hoe sommige webmasters die 404 error een mooie lay-out meegeven. Zoals deze op cgcraft en deze op ateaseweb.com.
Een heleboel mooi gelayoute 404 pages zijn
hier te bewonderen. Waarvoor dank, Clo. :) Nu was ik zonet even door m'n feedreader aan't bladeren en kwam ik terug een post over 404 pagina's tegen. There's something about that number! Bij Pingdom maken ze reclame voor hun producten op hun onbestaande pagina's. Geen slecht idee lijkt me zo. Bekijk ook even hun filmpje.

17:24 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (1) | Tags: http 404 error, pingdom, bnox |  Facebook |

17-09-07

Photoshop brushes

brusheezMensen die veel bezig zijn met photoshop, gebruiken al eens graag een brush om hun designs op te fleuren. Voor webapplicaties heb je geen high reso (72px) brushes nodig, maar wanneer je ook printmedia ontwikkelt, heb je high reso brushes van doen (220px en meer)! In de loop van de jaren heb ik mijn eigen brushcollectie samengesteld, m.a.w. ze is buiten proportie gegroeid. Af en toe zoek ik nog wel eens een nieuw pakketje, maar nu heb ik een plekje gevonden waar ik steeds mijn ding vind: brusheezy, stupid name cool brushes (wat een tagline!). Brusheezy biedt gratis een hele portfolio high reso brushes aan waarmee je aan de slag kan. Elke dag worden er nieuwe borstels aan toegevoegd, m.a.w. mijn collectie is momenteel aan een wildgroei begonnen.
Ben je ook een creatief digitaal schildertalent? Twijfel dan niet om enkele kwasten in je Photoshop te steken. Naast brushes zijn er ook gratis patronen en vector images te vinden!
Gisteren stootte ik toevallig ook op een interessante photoshopblog, die van Asfaltkonijn-eigenaar, Dieter Vander Velpen. Hij houdt de laatste nieuwe tutorials in de gaten. Onmisbaar!

UPDATE:

Hoe installeer ik nu zo'n brush? (.abr)

Wel dat is eigenlijk heel simpel.

1. Je gaat naar de map:

Program FilesAdobeAdobe Photoshop XPresetsBrushes (X is de versie van jouw photoshop).

2. Je unzipt de gedownloade brush in die map.

3.
Je herstart Photoshop (anders worden de brushes niet upgedate)/

4. Je klikt op het brushicoon, gaat naar je werkblad, en je rechtsklikt.

5. Tadaa: je hebt maar uit te kiezen!

03-09-07

Billenkletser.

Om mijn nieuw design goed in te wijden, krijg je hier al direct een billenkletserke voorgeschoteld. Ook live kunnen dingen fout gaan. xo)

21:51 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: live, billenkletser, humor |  Facebook |

31-08-07

Favo blogs. And the winner is:

Elke blogger heeft zijn dagelijkse blogvoer op het www, ik ook of course. Bij wijze van link love stel ik hier mijn top 5 favoblogs voor. Behole:

bnoxClo, bnox, is één van de masterminds van de Belgische (en waarschijnlijk ook internationale) webscene. Na haar schitterend marketingwerk voor Skynet, is ze overgeschakeld naar internet strategy bij Sanoma Magazines (u weet wel: Humo, Flair, Libelle & co). Kortom, een toffe madam met interessant hyperthinking brein en een vlotte pen. Need I say more?

pietelPietel, Pieter Baert, werkt als Community Manager bij Duval Guillaume E. Daarnaast werkt hij ook als freelance fotograaf. Vrijwel dagelijks schrijft hij zijn hersenspinsels neer over fotografie, de internetbewegingen en het alledaagse leven. Dit webstekje is onmisbaar voor fotofreaks en weblovers. Een scheet in fles for the win!


sideburnsHenk, de strategic analyst van LDV, schrijft zijn reclamebedenkingen neer op Sideburns. Ik ontmoette hem toen ik voor LDV werkte aan een case voor Red Bull. Een tijdje geleden ontdekte ik dat hij ook een fervent blogger is, en dan nog een goede ook. Deze boeiende reclameguru is ten zeerste aan te raden aan alle advertising mobsters!


appelogenAppelogen biedt zijn lezers dagelijkse flodders aan vanop het internet en uit de actualiteit. Op deze blog vind je een kleurrijk allergaartje, van kunst tot platte moppen, m.a.w. van de man van Melle tot de tentoonstelling van Paul McCarty in het Middelheim. Benieuwd als ik ben, surf ik geregeld het appelogenlandschap binnen.


adsoftheworldAds of the world is een reclamearchief en community waar je dagelijks een showcase van de beste en interessantste ads voorgeschoteld krijgt. Een leuk stekje voor mensen die hun 'out-of-the-box' kwaliteiten willen aanscherpen. Steek deze dus ook maar in je Feedreader.Net buiten de prijzen vallen: clopin, adverlab, fallon & advertising hangar
 

28-08-07

Out Paola246, in koppeltje16.be

Als je vandaag (of zelfs morgen) een krant openslaat, je luistert naar Donna en StuBru of je kijkt VTM, dan kan je het niet missen: welkom www.koppeltje16.be. Het overgelukkige koppeltje, Bram en Sarah, vertellen hun wel en wee voor de camera op hun nieuwe videoblog. De nieuwste e-sensation weet al vele mensen aan te spreken, zeker als je zelf een relatie hebt. Leuke anekdotes en grappige filmpjes bij de vleet. Nieuwsgierig?

23:10 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vlog, videoblog, bram en sarah, koppeltje16 |  Facebook |

14-08-07

Linkedin.com

LinkedIn is een bedrijfsgeoriënteerde sociale netwerksite. Hoofdzakelijk gebruikt om professioneel te netwerken. In juni 2006 had LinkIn meer dan 6 miljoen geregistreerde gebruikers.

Het leuke aan Linkedin is dat je relaties kan leggen met andere LinkedIn-ers. Als je deze mensen goed kent kan je vragen dat ze een aanbevelingen toevoegen aan je profiel, wat je profiel interessanter zou moeten maken. Uiteraard kan je zelf voor leveranciers of collega's spontaan een aanbeveling schrijven.
Wat sociale netwerkwebsites nog als voordeel hebben is dat je ook kan 'profiteren' van het persoonlijk netwerk van je vrienden en/of connecties. Die vrienden kunnen dan weer andere vrienden aanbrengen, waardoor de boomstructuur groeit. Zo kan je dus mensen ontmoeten die behoren tot het netwerk van één van je vrienden of familieleden.

Wil je lid worden van mijn netwerk?

View Kristof Janssens's profile on LinkedIn

16:48 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (4) | Tags: social network, linkedin |  Facebook |

06-08-07

Mentos e-slave

trev

Aan creatieve ideeën geen gebrek bij Mentos. Momenteel heeft het bedrijf een jobstudentje ingehuurd die jij, als internaut, kan laten doen wat je wil. At first, dacht ik dat dit weer zo'n triestige "scam" was als the subservient chicken van Burger King. Maar nee, nu hebben we de eerste echte E-slave (als we de duizenden gewillige webcamsluts uit het oosten niet meetellen). Geef Trevor even een opdrachtje, hoe vettiger, hoe prettiger!
16:15 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mentos intern, trevor, creativity |  Facebook |

30-07-07

Trashfan

decoration

A refuge for neglected 80's hits: Trashfan! Niet te missen tachtiger-trash voor stoere boyz en opgefokte grieten ;) Elke week krijg je een nieuw filmpje uit de oude doos voorgeschoteld. Benieuwd welke filmpjes de revue al passeerden, check dan even www.trashfan.com 

12:32 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: trashfan, eightees, 80 s hits |  Facebook |

23-07-07

Filipino Prisoners are gay.

De fabeltjes over homoseksuele inmates zijn veelal overdreven. No fuckin' way in Manila State Prison! Dit filmpje toont hoe een paar honderd gevangenen "Thriller" van Michael Jackson doen. Respect dat ze zo toch iets doen om zich bezig te houden, maar ik heb een heel ander beeld gekregen van de *kuch* harde gevangenissen van de Filippijnen.* UPDATE *

'k Heb nog 2 filmpjes gevonden van dezelfde gevangenis, maar hier performen de vrouwen Sister Act, bekend van Whoopi Goldberg. Ook de mannen houden het niet enkel bij Thriller, hier zie je hen het beste van zichzelf geven op Radio Gaga van Queen.

10-07-07

Obama-girl hype

Het internet wordt steeds belangrijker in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De nieuwste hype op YouTube is de ‘Obama-girl’, een rondborstige schone die haar liefde voor de democratische kandidaat Barack Obama bezingt. Via het Nieuwsblad!

13:54 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: obama girl, barack obama, nieuwsblad, youtube |  Facebook |

07-07-07

Adobe Photoshop CS3 crack serial keygen hack

decoration

Op de blog van Michel Vuijlksteke, Tales of drudgery & boredom, las ik een artikeltje over hoe je de nieuwste versie van Photoshop kan kraken. Zoals het echte piraten betaamt, download je eerst via een torrent het programma (de testversie van 30 dagen). Daarna installeer je het boeltje en open je het. Wanneer het proggie openstaat, ga je naar de volgende map:

C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop CS3AMT

Daar verander je de naam van het bestandje application.sif. Je kan het eender welke benaming geven, zie wel dat "application" er niet meer in voorkomt. Dus niet "application2.sif" ofzo... Blammo, you cracked photoshop :)
Wel even vermelden dat ik de officiële versie van CS2 gebruik! :x Het is niet de bedoeling om mensen aan te zetten tot piraterij, ik wou het enkele even vermelden :p

IN IEDER GEVAL, MEER VAN DIT OP M'N NIEUWE BLOG: HTTP://JANSO.WORDPRESS.COM

15:04 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (513) | Tags: photoshop, crack, serial, keygen, cs3, hack |  Facebook |

22-06-07

www.apen.be - een nieuwe Antwerpse community

Een tijdje geleden werkte ik bij Edge aan een nieuwe community website. Het project zat al enkele jaren in de koelkast, maar nu is het tijd om er leven in te blazen. Apen is een online platform voor alles wat met Antwerpen te maken heeft. Momenteel werken de mensen van Edge duchtig voort aan de site, maar ga gerust al eens een kijkje nemen op: www.apen.be

Wat is Apen.be nu eigenlijk?

decorationBen je op zoek naar een plek waar je onbeperkt al je foto's en video's kan bewaren? Waar je kan chatten, fora bezoeken, points-of-interest kan vinden, je eigen blog starten of de laatste nieuwtjes over Antwerpen kan lezen? Kortom ben je op zoek naar het online utopia voor de Antwerpse internetgebruiker? Dan is APEN.BE de place to be! APEN gaat voort waar de andere community sites stoppen. Daarom kan je hier meedoen met wedstrijden over Antwerpen, kan je GRATIS zoekertjes plaatsen of kan je je party agenda delen met je vrienden. Antwerpen is een levendige gemeenschap en dat zie je nu ook op het web. Ben jij die fiere Antwerpenaar die met ons wil bouwen aan een hechte community? Spring dan op onze boot en maak Antwerpen trots, APETROTS!

10:55 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (1) | Tags: apen, platform, edge |  Facebook |

17-06-07

You're my cuppycake!

Ik heb echt geen idee waar'k voor het eerst dit cute liedje hoorde, maar het is toch al een hele tijd geleden. Nu duiken voor het eerst de videobeelden op van Amy, het driejarige meisje achter de schermen. Vorig jaar in november werd het filmpje voor het eerst op YouTube gezet, vandaag staat de teller op 2,300,000 views! Voor de echte liefhebbers; koop de cd :).

 Verder heb'k nog enkele bloopers gevonden die ook wel het bekijken waard zijn.

17:18 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cuppycake, youtube, cute, blooper |  Facebook |

Webwisdom: "wilfen"

got-milf-tshirt


Het is vet geil om nieuwe e-words te verzinnen,en ze dan nog te gebruiken ook! According to de laatste Libelle (jawel de Libelle!), is er een genie op het woord "wilfen" gekomen. Wilfen betekent zoveel als: "What was I looking for". Je gaat op het net, raakt afgeleid en weet niet meer wat je nu eigenlijk zocht? Sounds familiar? Uiteraard wel, maar liefst zeven op de tien surfers verdwalen voortdurend op het net! Mijn moeder is een verwoede wilf dus :)

 

 

16:18 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: webwords, wilf, libelle |  Facebook |

13-06-07

Alex Agnowned!

De vuilbekkende Alex Agnew was in het begin niet direct mijn favoriete stand-up comedian uit het rijtje, maar chapeau voor deze maffe Antwerpenaar. De laatste tijd weet hij me zeker te boeien! Zijn laatste show (Ka-Boom) heb ik nog niet volledig gezien, maar ik zal zéééker een kaartje bemachtigen voor zijn volgende optreden (januari) in het Fakkeltheater. Als je nog niet bekend bent met zijn werk, check dan even de volgende korte sketches. Mike van Temptation owns

 

 

22:28 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (1) | Tags: youtube, alex agnew, ka-boom |  Facebook |

12-06-07

Virtual haircut

decoration

Als je een echte gamer bent, ben je waarschijnlijk al vertrouwd met holophonic sounds. Deze geluiden creëren een echt (3D) ruimtegevoel, ideaal voor videogames zoals Silent Hill... Het voorbeeldje hieronder doet je geloven dat in de kappersstoel van een genuine italian barber zit. Moest je het nog niet gehoord hebben, zet dan even die headphones op een sluit je ogen! Vooral op het einde wordt het leuk :)

Virtual haircut

PS: Het heeft geen effect zonder headphones.

01:07 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: holophonic sounds |  Facebook |

25-05-07

Chinese people have no soul.

Waarschijnlijk zal ik de psychologie en filosofie van het Chinese volkje nooit echt kunnen doorgronden. Zij hebben de raarste interesses (Dance Dance Revolution?) en lachen zich een breuk met comedy waar hier geen haan naar kraait? Ook Bavaria, het Nederlandse pisbier, heeft de Chinese markt aangeboord. Blijkbaar zit er wel iemand bij Bavaria die de Chinezen begrijpt, want ze lanceerden een freaky campagne die daar nu op TV is. Idee: doe een oranje tijgerbroek aan, draai aan het pijltje en hoop dat't niet aan u is. See for yourself :s

 

P.S.: die oranje broekskes komen mij verdacht bekend voor van het EK

14:36 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: advertising, commercial, bavaria, nederland |  Facebook |

18-05-07

Best commercial ever.

Toen ik voor de eerste keer deze commercial zag, was'k direct direct verkocht. This is as good as it gets peeps! :)

Deze campagne van Fosters Draught bier werd gelanceerd met een 'online first strategy'. Het visuele spectakel werd gefilmd in Nieuw-Zeeland waarvoor meer dan 2800 acteurs opgetrommeld werden. Die acteurs gekleed in gekleurde gewaden zingen het bekende Carmina Burana, maar dan wel met andere lines: "it’s a big ad…expensive ad…this ad better sell some bloody beer".  Vanuit de lucht lijkt het alsof de acteurs een man vormen die een Foster drinkt. Great! Budget: 1 million US dollar. Prize: Golden Lion.

16:37 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (2) | Tags: foster, commercial, best ad |  Facebook |

09-05-07

Paola246 vs. Lonelygirl15

lonely

Een paar dagen geleden las ik op Clo's blog, bnox.be (one of my fav blogs by the way), een berichtje over een nieuwe blog: Paola246. Het is een dagboek, annex videoblog, van een 15-jarig meisje dat haar dagelijkse beslommeringen aan de wereld kwijt wil. Op een paar dagen kreeg ze bijna 2000 bezoekers over haar digitale vloer. Maar is Paola een oprechte tiener of is ze een marketingstunt (lees:actrice) zoals Lonelygirl15? Hieronder staat haar introvideo. Wat denken jullie van de charmante Pajo?
Volgen die handel!
 

 


Paola's eerst filmpje

18:56 Gepost door janSo in Web | Permalink | Commentaren (2) | Tags: youtube creativity hoax |  Facebook |