17-09-07

Photoshop brushes

brusheezMensen die veel bezig zijn met photoshop, gebruiken al eens graag een brush om hun designs op te fleuren. Voor webapplicaties heb je geen high reso (72px) brushes nodig, maar wanneer je ook printmedia ontwikkelt, heb je high reso brushes van doen (220px en meer)! In de loop van de jaren heb ik mijn eigen brushcollectie samengesteld, m.a.w. ze is buiten proportie gegroeid. Af en toe zoek ik nog wel eens een nieuw pakketje, maar nu heb ik een plekje gevonden waar ik steeds mijn ding vind: brusheezy, stupid name cool brushes (wat een tagline!). Brusheezy biedt gratis een hele portfolio high reso brushes aan waarmee je aan de slag kan. Elke dag worden er nieuwe borstels aan toegevoegd, m.a.w. mijn collectie is momenteel aan een wildgroei begonnen.
Ben je ook een creatief digitaal schildertalent? Twijfel dan niet om enkele kwasten in je Photoshop te steken. Naast brushes zijn er ook gratis patronen en vector images te vinden!
Gisteren stootte ik toevallig ook op een interessante photoshopblog, die van Asfaltkonijn-eigenaar, Dieter Vander Velpen. Hij houdt de laatste nieuwe tutorials in de gaten. Onmisbaar!

UPDATE:

Hoe installeer ik nu zo'n brush? (.abr)

Wel dat is eigenlijk heel simpel.

1. Je gaat naar de map:

Program FilesAdobeAdobe Photoshop XPresetsBrushes (X is de versie van jouw photoshop).

2. Je unzipt de gedownloade brush in die map.

3.
Je herstart Photoshop (anders worden de brushes niet upgedate)/

4. Je klikt op het brushicoon, gaat naar je werkblad, en je rechtsklikt.

5. Tadaa: je hebt maar uit te kiezen!

Commentaren

geen

Gepost door: Ula | 28-03-08

Lukt niet Hoi,

Ik heb een paar nieuwe brushes staan maar kan ze niet gebruiken. ze openen allemaal met photoshop maar ik vind er geen terug. Misschien weet jij iets?
Met vriendelijke groeten
Kim

Gepost door: Kim | 04-11-09

ik heb ook een vraag, ik kan brushes in photoshop zetten, maar hoe moet je shapes in photoshop zetten ?

Gepost door: shapes | 24-03-10

De commentaren zijn gesloten.