20-08-07

 

decoration 

OUT OF THE OFFICE. BACK ON 26/08/08

08:14 Gepost door janSo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ooo, out of the office |  Facebook |

Commentaren

NV Vivium = PV-groep = socialistisch (en anti-Vlaams?). Het zal u misschien niet ontgaan zijn. Er is iets eigenaardigs aan de gang op de verzekeringsmarkt in België. Een kleine speler PV is sinds enkele jaren op overnamepad geslagen. Enkele jaren geleden nam de PV-groep een groot deel van de Belgische verzekeringsactiviteiten van de Zwitserse groep Zürich over. Nu is ING aan de beurt, ook hier wordt de verzekeringstak overgenomen. Op die manier groeit een kleine speler van socialistische origine op de Belgische verzekeringsmarkt uit tot een middelgrote speler die nu ook via het kanaal van de makelaars hun producten aan de man kunnen brengen. Ze hopen dit ook in Vlaanderen te kunnen doen . Voorheen lag het zwaartepunt vooral in het socialistisch Wallonië, en werd er in hoofdzaak gewerkt met agenten.
Nu zou u kunnen zeggen: niets aan de hand.
Toch zijn er bij deze overnames enkele bedenkingen te maken.
1. Eerst historisch (minder belangrijk, maar toch): hebben de socialisten zich niet altijd met hand en tand verzet tegen de privéverzekeringmaatschappijen. Hebben ze niet altijd, zeker voor wat de “sociale verzekeringen” betreft – steeds gepleit voor een grote rol voor de staat: de notie winst maken zou in deze branche zeker niet op zijn plaats zijn. Deze mening is blijkbaar verleden tijd: zowel van Zürich als van ING werd de portefeuille arbeidsongevallen (privé-sector) overgenomen.
2. Meer problematisch is volgens mij de vraag hoe deze overnames worden gefinancierd. Belangrijk om weten is dat ook de socialistische mutualiteiten deel uitmaken van de PV-groep. Deze mutualiteiten draaien in de kern van het Belgische systeem, en worden bovendien goed betaald door de federale overheid. Hoe komt het dat zulk een relatief kleine maatschappij zoveel financiële middelen heeft om zulke overnames te financieren? Volgens mij klopt er iets niet. Zeker als zou blijken dat overheidsgelden rechtstreeks of onrechtstreeks gebruikt worden om overnames van privéverzekeringsmaatschappijen te financieren, dan moeten m.i. zulke toestanden aan de kaak worden gesteld. Immers, kan de succesrijke verkoop van een zakenbank hier wel alles verklaren? Daarom pleit ik hier voor een grondig onderzoek naar deze overnames.
3. Houden de socialistische besturen (van lokaal tot federaal) deze groep geen hand boven het hoofd? Zo had ik een onderhoud met iemand die werkt voor NV Vivium, het hoofd van de dienst arbeidsongevallen. En wat liet hij zich ontvallen; dat na de overname van Zürich door de PV-groep, de controle van het FAO (Fonds voor Arbeidsongevallen) in de arbeidsongevallentak van Vivium in kwaliteit en kwantiteit sterk werd verminderd, en niet te vergelijken is met de controles die Zürich voorheen onderging. Zou dit toeval wezen, beste socialistische heren op het departement sociale zaken? Ook is het bekend dat socialistisch bestuurde gemeenten en steden steevast bij PV zijn verzekerd. We denken hier aan Antwerpen, Charleroi, enz.
Conclusie: al wat ik vraag is een objectief onderzoek naar deze overnames en praktijken. En weet, bent u verzekerd bij NV Vivium: dan bent u in socialistische huize beland! Veel succes…

Gepost door: anoniem | 28-08-07

De commentaren zijn gesloten.