25-07-07

Gouden Kooi aka Golden Cage (fight)

decoration

De Nederlandse zender Tien zendt ook dit jaar weer het programma " De Gouden Kooi" uit. Het opzet is vrij simpel: tien mensen worden in een luxe villa geplaatst. Ze krijgen een bankrekening met € 6.000.000,- waarmee ze alles mogen doen als opleidingen volgen, een bedrijf beginnen of luxe aanschaffen. Ze zitten permanent opgesloten in de villa en omringende tuin en hebben beperkt contact met de buitenwereld. Dit contact kunnen ze verdienen door "contactpunten" te verwerven. Dit geschiedt door verdeling onderling wekelijks, door het winnen van populariteitspolls van kijkers via internet en door het winnen van bonusspellen.

Degene die als laatste in het huis overblijft, wordt de eigenaar van de villa. Vallen de kijkcijfers echter tegen, dan wordt het programma stopgezet en blijft de villa eigendom van Talpa. Als een deelnemer de villa zonder toestemming verlaat, verliest hij of zij, als dat het eerste jaar gebeurt, het inleggeld van € 10.000 (dat naar een goed doel gaat) en is hij/zij uit het spel. Na het eerste jaar krijgt de deelnemer het inleggeld wel terug. Maandelijks kunnen de deelnemers een van de kandidaten wegstemmen, maar dit moet wel unaniem gebeuren; deze persoon wordt vervolgens vervangen door een nieuwe kandidaat.

Maar jaloezie en hebzucht verzieken dit spel voor de zoveelste keer, resultaat: agressie alom. Vorige week werd het zelfs zo erg dat enkele jaloerse kandidaten een medespeelster de kleren van het lijf rukten.
Are you excited? :pAl 17.000 Nederlanders tekenden op stopgoudenkooi.nl  de petitie tegen dit geweldadige programma. Ik vind het wel lachen wanneer hollanders elkaar de kop inslaan! :x

16:20 Gepost door janSo in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gouden kooi, agressie, tien |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.